Salade met kalfstong “Ravigotte”

4
> 60 minuten
kalfstong
*
koken

Bereidingswijze

Doe water, groenten en kruiden en peper in een pan en breng aan de kook, voeg de kalfstong toe en kook zacht in 2-2,5 uur gaar. Als het puntje bij het knijpen zacht is is de tong gaar. Laat 10 minuten afkoelen en pel de buiten laag er af.

Fruit voor de salade de sjalot in een scheut olie, voeg kappertjes en gesneden kruiden toe en blus af met de azijn. Voeg de rest van de olijfolie toe en breng op smaak.

Snij de tong in de lengte in plakken en grill deze in een grillpan of op een houtskoolgrill. Leg op het bord, decoreer met de veldsla en bedruip met de ravigotte dressing. Als finishing touch een handje verse micro-greens (kiemgroenten).

Botermals en vol met smaak!

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfstong
  • 3 l water
  • 300 gram winterwortelblokjes
  • 300 gram knolselderij blokjes
  • 200 gram ui gesneden
  • 200 gram prei gesneden
  • 5 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 blaadjes laurier
  • peper en zout

Salade:

  • veldsla gewassen en gedroogd
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 12 appelkappertjes in helften
  • dragonblaadjes
  • bieslook
  • peterselie
  • 50 gr olijfolie
  • 20 gram witte wijn azijn
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.