Rollade van kalfsborst met spinazie en Fontina

4
> 60 minuten
kalfsborst, kalfsgehakt
*
braden

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen, meng het gehakt met de overige ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met de kruiden en specerijen.

Snij de borst zo dat je een grote plak krijgt van ca 1 cm dik en verspreid de vulling erover maar laat een rand zonder vulling over voor het eind. Rol in met het eindstuk overlappend zodat er geen vulling uit komt en bind met slagerstouw tot een strakke rollade. Braad aan in een braadslee met een klont boter, voeg wortel, selderij, ui in blokjes toe en blus af met 3 dl bouillon. Stoof in ca 1,5-2 uur net onder het kookpunt gaar.

Laat de rollade even rusten en zeef intussen het stoofvocht en kook in tot een lekkere jus, bind eventueel af en breng op smaak met wat zout en wat citroensap.

Trancheer de rollade, leg de plakken op een schaal en giet de jus er rijkelijk overheen.

Feestschaal voor een feestmaal!

Ingrediënten:

  • 1 kg kalfsborst
  • 300 gram kalfsgehakt

Vulling:

  • 100 gram spinazie gewassen, gedroogd en klein gesneden
  • 20 gram panko (of gewoon paneermeel of beschuit)
  • 1 ei
  • ½ ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram Fontina kaas in blokjes
  • 50 gram Parmezaan geraspt
  • verse nootmuskaat
  • 10 gram tijm en rozemarijn gehakt

Overige:

  • 1 wortel geschild en gesneden
  • 1 stengels bleekselderij gewassen en gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 3 dl bouillon
  • boter
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.