Kalfsniertjes met puree van aardpeer

4
0 - 30 minuten
kalfsnier
*
bakken

Bereidingswijze

Snij de nier in plakken van 1,5 cm en de bloemkoolroosjes in plakken van ca 1 cm.

Schil de aardpeer, snij in blokjes en kook in de room met een eetlepel water en wat zout in een gesloten pan. Houd in de gaten of ze niet droog koken/aanbranden. Pureer de gare aardpeer met boter en evt extra room naar behoefte tot een mooie gladde puree en breng op smaak.

Bak de bloemkool in boter om en om op middel laagvuur tot ze gaar zijn en de niertjes ca 5-6 minuten zodat ze nog iets rosé zijn en bestrooi met wat peper en zout. Verhit de 100 gram boter op middelhoog vuur in een steelpannetje tot het begint te kleuren (licht verbranden van de vaste melkbestanddelen waardoor de boter een nootachtige smaak krijgt) voeg de gesnipperde sjalotjes toe en roer goed door. Roer de mosterd en het citroensap erdoor en breng op smaak.

Frituur de topjes rozemarijn in olie van 170°C tot ze krokant zijn.

Verdeel de aardpeerpuree over de borden, leg daar dakpansgewijs de gebakken bloemkool en plakjes nier om en om op, lepel de beurre noisette er ver en er om en garneer met de rozemarijn en takjes kervel.

Bon manger!

Ingrediënten:

  • 800 gram kalfsnier
  • 1 stevige bloemkool
  • 8 topjes rozemarijn
  • zonnebloemolie
  • boter

Puree:

  • 750 gram aardpeer (topinamboer)
  • 0,5 dl room
  • boter

Beurre noisette:

  • 100 gram boter
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • sap van ½ citroen

Overige:

  • kervel om te garneren
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.