Saltimbocca van kalfsschnitzel met rösti

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken

Bereidingswijze

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen. Leg op elke schnitzel een plak Serranoham en verdeel de fijngesneden salie daar over en breng op smaak met versgemalen peper. Rol dan strak in en zet vast met een cocktailprikker. Bak in wat olie en boter mooi bruin rondom in ca 5 minuten en plaats in een oven van 80°C voor 20-30 minuten. Blus de koekenpan af met de Marsala, kook dit bijna volledig in en voeg de jus bij. Kook alle smaken los en giet door een zeef. Breng op smaak met zout en een drupje azijn of citroensap.

Rasp de aardappelen in een kom, voeg eidooier, bieslook, peper en zout toe en roer goed door. Verhit een koekenpan met olie op middelhoog vuur zet er een ronde steker in en lepel daarin ¼ van het röstimengsel. Druk goed aan en verwijder voorzichtig de ring, doe dit 4 keer en draai de rösti’s om als je ziet dat ze mooi gekleurd zijn. Speel met de hoogte van het vuur om ze gelijk gaar en goudbruin te maken.

Bak ondertussen de spruitjes in een klont boter in ca 4 minuten beetgaar en breng op smaak met peper en zout. Haal de saltimbocca’s uit de oven, verwijder de prikkers en snij in mooie plakjes. Leg dakpansgewijs op de rösti en lepel de spruitjes en de jus er om en er over.

Rasp als finishing touch wat verse nootmuskaat over het gerecht.

Kun je mij voor wakker maken!

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 4 plakken Serranoham
  • 4 grote salieblaadjes in hele fijne reepjes gesneden
  • 400 gram spruitjes geschoond en in kwarten gesneden
  • verse nootmuskaat

Rösti:

  • 2 grote aardappels geschild
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel gesneden bieslook

Overige:

  • 1 dl Marsala
  • 3 dl vleesjus
  • zonnebloemolie
  • boter
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.