Kalfszwezerik met bloemkool en ras el hanout

4
30 - 60 minuten
zwezerik
*
bakken

Bereidingswijze

Doe water, groenten en kruiden, zout en peper in een pan en breng aan de kook, voeg de gespoelde zwezerik toe en breng aan de kook. Laat net onder het kookpunt ca 30 minuten pocheren en haal uit de pan. Laat 15 minuten afkoelen en pel het vlies er af en verwijder aderen en stukken vet en snij in plakken.

Kook 400 gram bloemkool in de room zachtjes gaar en mix met wat boter tot een gladde puree en breng op smaak. Bak de rest van de bloemkoolroosjes in boter beetgaar en voeg de laatste minuut een lepeltje ras el hanout en wat zout toe. Roer de granaatappelpitjes om met een scheutje olijfolie.

Meng panko naar smaak met een paar theelepels ras el hanout en paneer de zwezerik hierin. Bak in ruim neutrale olie met een klont boter tot krokant en goudbruin, bestrooi met iets zout.

Serveer de zwezerik op de puree met de gebakken bloemkool, granaatappelpitjes en waterkers.

Franse verwennerij met een Noord Afrikaans tintje!

 

Ingrediënten:

  • 1 kg zwezerik
  • 2 l water
  • 200 gram winterwotelblokjes
  • 200 gram knolselderij blokjes
  • 150 gram ui gesneden
  • 150 gram prei gesneden
  • 5 takjes tijm
  • 5 blaadjes laurier
  • peper en zout

Puree:

  • 700 gram bloemkoolroosjes
  • 1 dl room
  • boter

Overige:

  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • waterkers
  • olijfolie
  • peper en zout

Paneer:

  • 200 gram panko
  • ras el hanout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.