Kalfspeeseind met rozemarijnsaus

4
30 - 60 minuten
kalfsspierstuk
*
bakken

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag. Kleur hierin het kalfspeeseind rondom en bestrooi het met zout en peper. Fruit de fijngesneden ui zonder te kleuren en de rozemarijn in de overgebleven bakboter. Giet er de vleesbouillon en de witte wijn bij, leg hierin het kalfspeeseind (het vocht moet het kalfsvlees nog juist bedekken) en kook alles op een laag vuur zachtjes gaar.

Neem het peeseind uit het vocht en houd deze warm. Kook het vocht tot de helft in, voeg de room toe, kook alles zachtjes in tot de gewenste dikte van de saus is verkregen. Giet de saus door een fijne zeef en breng met zout en peper op smaak. Snijd het kalfspeeseind met een scherp mes in plakken, bedek deze met de saus en strooi er de gehakte peterselie over.

Lekker met in rode wijn gestoofde paddenstoelen en gegratineerde aardappelschijven.

Ingrediënten

  • 800 gram kalfspeeseind
  • 1 eetlepel boter
  • 3 deciliter vleesbouillon
  • 3 deciliter droge witte wijn
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen