Vitello tonnato

4
30 - 60 minuten
kalfs platte bil
*
ovengebraad
346
Chantal Recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Schroei ondertussen het vlees (ik gebruikte een stuk kalfsvlees van 750 gram, maar sneed daar 200 gram vanaf voor dit recept) aan alle kanten dicht. Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal en schuif in de oven voor circa 25-30 minuten (totdat de kerntemperatuur 48-50°C is). Maak ondertussen de tonijnsaus door alle ingrediënten tot een gladde saus te mixen in een hakmolentje. Doe de kappertjes voor circa 12-15 minuten in de airfryer op 180°C totdat deze knapperig zijn.

Haal het vlees uit de oven wanneer de juiste temperatuur bereikt is en laat dit rusten in alufolie. 

Snijd de ui in dunne ringetjes en hak de peterselie fijn. Nadat het vlees een kwartiertje heeft liggen rusten, snijd je circa 200 gram dunne plakken vlees af en deze leg je op de saus. Verdeel de rucola, uienringen, peterselie en de kappertjes erover.

ENJOY!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

 

Ingrediënten:

  • 200 gr kalfs platte bil
  • 15 gr rode ui
  • 10 gr kappertjes
  • Paar blaadjes verse peterselie
  • Paar blaadjes rucola
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Ingrediënten voor de low-calorie tonijnsaus:

  • 50 gr tonijn uit blik (in water)
  • 30 gr friteslijn
  • 8 gr ansjovis
  • 8 gr kappertjes
  • 2 tl citroensap
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zeezout

Voedingswaarden

5
10
58

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.