Stoofschotel van kalfsblokjes met polenta

4
> 60 minuten
kalfsnek
*
stoven

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.        

Verhit een braadpan met een klont boter en bak de blokjes vlees aan. Voeg de groenten en kruiden toe en blus af met de wijn. Doe de fond erbij rasp de citroenschil erin en stoof in ca 2 uur op laag vuur gaar.

Haal de kruiden uit de pan, het vlees eruit scheppen en apart houden. De saus inkoken, op smaak brengen en af binden en dan het vlees terug door de saus roeren.

Polenta:
Fruit de knoflook en het gesnipperde uitje kort in een klontje boter aan. Voeg de bouillon, room, en tijm toe en breng aan de kook. Giet langzaam en goed roerend 200 gram polenta toe en breng langzaam, blijven roeren! Aan de kook brengen en gaar zacht een paar minuten door. Haal van het vuur, roer 50 gram boter in blokjes en de Parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet in een rechthoekige schaal met een stuk keukenfolie erin en dek ook af met folie. Laat afkoelen en als de hitte er af is in de koelkast verder door koelen.

Uitsteken of in blokjes snijden, de boven en onderkant in wat droog polentagries drukken en in een middel hete koekenpan met een laag olie met halverwege een klontje boter erbij in ca 5 minuten aan beide kanten mooi goudbruin en krokant bakken.

Bak de parten groene kool in boter met een theelepel kerriepoeder en blus af met witte wijn en smoor 10 minuten in een afgesloten pan. Breng op smaak.

Dresseer alle onderdelen op een bord en garneer met wat gefrituurde rozemarijntakjes.

Bon apetit|

Ingrediënten:

  • 1 kg in blokjes kalfsnek
  • 150 gram winterwortelblokjes
  • 150 gram knolselderij blokjes
  • 150 gram ui gesneden
  • 5 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 blaadjes laurier
  • 10 peterseliestelen
  • 3 tenen knoflook gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 6 dl fond of bouillon
  • rasp van 1 citroen
  • peper en zout

Polenta:

  • 250 gram polenta (fijn)
  • 7,5 dl bouillon
  • 2 dl room
  • fijn gesnipperd uitje
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • ½ eetlepel tijmblaadjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram boter

Overige:

  • 1/2 groene kool in parten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.