Veal de Tira “Caponata”

4
0 - 30 minuten
veal de tira
*
BBQ-en

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en rooster dan in de kamado op 180°C ca 10 minuten rondom goudbruin en mooi rosé. Frituur de aubergineblokjes in olie van 180°C tot ze gekleurd en net gaar zijn en laat goed uitlekken op papier.

Fruit de uitjes en knoflook in een flinke scheut olijfolie, voeg de tomaatjes, selderij, kappertjes en pinboompitjes toe en bak even goed om voor een minuut. Doe een lepeltje suiker erbij en blus af met een scheut rode wijnazijn en kook kort in, breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.

Besprenkel de plakken brood met wat olie en Italiaanse kruiden en rooster in de kamado.

Snij het vlees in mooie plakjes en serveer met de lauwwarme salade en geroosterde boterhammen en top met verse blaadjes basilicum.

Buon appetito!

Ingrediënten:

  • 1 stuk van ca 800 gr veal de tira
  • 2 aubergines in blokjes
  • 10 cherry tomaatjes in kwarten
  • 1 klein uitje gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • suiker
  • rode wijn azijn
  • 4 plakken brood
  • verse basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.