Halloween kalfstomahawk

4
> 60 minuten
kalfstomahawk
*
ovengebraad

Bereidingswijze

Laat de tomahawk in circa een uur op kamertemperatuur komen. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Maak uit de plakken bijvoorbeeld kruizen, schedels, etc voor het visuele effect. Braad de tomahawk 5 minuten om en om in een hete koekenpan met wat olie en boter, verwarm de oven voor op 80°C hete lucht leg het vlees in een schaal met de rozemarijntakken onder en op het vlees, kruid aan alle kanten met versgemalen peper en zet in de oven. Gaar voor 30-45 minuten mooi rosé, rond 54°C kerntemperatuur aanhouden met een vleesthermometer voor medium garing. 

Bak de pompoen ornamenten in olie met een klontje boter tot ze goudbruin en gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de panko met wat fijngesneden rozemarijn of andere verse kruiden en bak kort in een koekenpan met een paar druppels olie. Verkruimel de roggebroodplakjes, fruit de sjalotjes kort in een koekenpan met wat boter en bak de roggebroodkruimels 1-2 minuten mee. Gebruik dit als de bodem voor het gerecht op een donker bord (ik gebruik een leisteen). Leg hierop de tomahawk en garneer met de overige onderdelen tot een spannend gerecht.

Serveer met wat kruidenboter… Trick or (veal)meat!

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfstomahawk
  • 1 pompoen
  • gemengde paddenstoelen
  • 2 plakken roggebrood
  • ½ fijngesneden sjalotje
  • 2 eetlepels panko
  • 1 bos rozemarijn
  • verse kruiden om te garneren
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.