Geroosterde kalfszwezerik op een groene salade

4
> 60 minuten
kalfszwezeriken
*
BBQ-en

Bereidingswijze

Spoel de zwezerik goed en dep droog. Rooster in een kamado van 150°C aan de rand niet meteen boven de kolen in ca 45-60 minuten goudbruin, krokant en gaar. Keer een aantal maal.

Maak een vinaigrette door de aceto, citroensap, mosterd en honing te mengen me een garde en langzaam de olijfolie erdoor te roeren. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de haricots verts, veldsla en de helft van de kruiden, een paar lepels vinaigrette en een snufje zout en versgemalen peper.

Snij de zwezerik in plakken en bestrooi met een beetje zout en peper. Verdeel de salade over de borden en leg daarop de plakken zwezerik, lepel nog wat vinaigrette over het gerecht en garneer af met kruiden.

Magnefique!

Ingrediënten:

  • 2 van ca 300 gram kalfszwezeriken

Salade:

  • 200 gram haricots verts geblancheerd en gesplitst
  • 100 gram veldsla gewassen en gedroogd
  • gemengde kruiden (kervel,waterkers, dragonblaadjes, peterselie, etc.)
  • 60 gram olijfolie
  • 30 gram aceto balsamico
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.