Kalfsschnitzel alla Milanese

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken

Bereidingswijze

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen en dep goed droog. Zet 4 borden naast elkaar, doe op de 1e de bloem, op de 2e de losgeklopte eieren met wat peper en zout, en op de 3e het paneermeel.

Druk de schnitzels eerst in de bloem zodat ze overal bedekt zijn en klop licht af, leg ze in het eimengsel en haal daar goed door en leg na kort uitdruipen in het paneermeel en druk goed beide kanten aan. Leg de gepaneerde schnitzels naast elkaar op het laatste bord.

Kook de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een grote koekenpan met een flinke laag olie en bak de schnitzels om en om op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg na 1 minuut een klont boter toe voor de kleur en smaak. Haal de schnitzels uit de pan en laat goed uitlekken op papier.

Meng in een koekenpan de pasta op smaak met de crème fraîche en peterselie en breng op smaak. Rol met een grote vork op en verdeel over de borden.

Maak de groene sla een beetje aan met wat vinaigrette of olie en wat zout en een paar druppels citroensap.

Serveer met een partje citroen.

Bellisimo!

Ingrediënten:

  • 4 stuks (uit de bovenbil) kalfsschnitzels
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
  • boter
  • 250 gram capellini pasta
  • 100 gram crème fraîche
  • gesneden peterselie

Salade:

  • 400 gram tomaat naar keuze in blokjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes grof gehakt
  • 12 zwarte olijven gehakt
  • gesneden bieslook
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • groene bladsla

Overige:

  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.