Slow roast Christmas Frenched rack

4
> 60 minuten
Kalfs frenched rack, kalfsgehakt
**
ovengebraad

Bereidingswijze

Laat de rack in ca een uur op kamertemperatuur komen en wrijf licht in met wat olijfolie. Verhit de oven op 80°C hete lucht leg het vlees in een schaal met de rozemarijntakken onder en op het vlees, kruid aan alle kanten met versgemalen peper en zet in de oven. Gaar voor 1-1,5 uur, rond 54°C kerntemperatuur aanhouden met een vleesthermometer voor medium garing. Haal uit de oven, verpak goed in aluminiumfolie en laat minimaal 10 minuten rusten voor het aan snijden.

Voor de externe stuffing:
Smelt de boter in een steelpan en fruit de gesnipperde ui 3 minuten, voeg de selderij toe en gaar nog 2 minuten door, laat in een schaal af koelen. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix/kneedt goed door en breng op smaak met peper en zout. Maak balletjes van ca 5 cm doorsnee en bak deze in een oven van 180°C voor ca 12-15 minuten tot ze gaar en mooi gekleurd zijn.

Serveer met rode kool met gepocheerde appel of peer en spruitjes met geroosterde hazelnootjes.

Tasty Christmas!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

Ingrediënten:

  • 1 stuk Kalfs frenched rack
  • 1 bos rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de stuffing balletjes:

  • 25 gram boter
  • 100 gram paneermeel
  • 250 gram kalfsgehakt
  • 50 gram cranberries (of cranberriecompote)
  • 50 gram gedroogde abrikozen gehakt
  • 75 gram ui fijngesneden
  • 1 stengel selderij, gewassen en in kleine blokjes
  • rasp van ½ citroen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 5 blaadjes salie fijngesneden
  • 10 gram peterselie fijngesneden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.