Cassoulet van kalfssukade

4
> 60 minuten
kalfssukade
**
koken

Bereidingswijze

Laat de kalfssukade in circa een uur op kamertemperatuur komen en snij in blokjes van ca 2 cm.

Verhit een braadpan met wat boter op middelhoog vuur en braad de sukadeblokjes aan voor ca 5 minuten totdat deze mooi gekleurd zijn. Voeg de wortel/knolselderij/ ui en kruiden toe, blus af met de witte wijn en laat een paar minuten inkoken. Voeg de fond toe en laat op laag vuur ca 2 uur zacht koken tot het vlees gaar is. Bind af met wat aardappelzetmeel of andere binder en breng op smaak met peper en zout en evt wat citroensap.

Bak in een koekenpan de champignons aan, voeg na 1 minuut de prei toe, bak even mee en voeg dan de bleekselderij en bonen toe en blus af met wat jus van de cassoulet. Roer goed om, verwarm ca 1-2 minuten en breng op smaak. Bak de cherrytomaatjes kort en heet aan in wat olie en breng op smaak.

Spuit een rand puree op de borden en lepel hierin de cassoulet en garneer met de groenten, champignons en tomaatjes.

Smullen maar!

Dit recept is gemaakt met Peter's Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.

Ingrediënten:

  • 800 gram kalfssukade
  • 300 gram wortel-knolselderij en ui blokjes
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 5 takjes tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 3 laurierblad
  • 1,5 dl witte wijn
  • 3 dl kalfsfond
  • boter om te bakken
  • 200 gram kastanjechampignons in kwarten
  • 200 gram prei staafjes
  • 200 gram bleekselderij staafjes
  • 150 gram gekookte grote witte bonen
  • 150 gram gekookte hele groene linzen
  • 8 cherrytomaatjes in kwarten
  • pastinaakpuree (of aardappelpuree)
  • kervelblaadjes
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.