Brand of the VanDrie Group
Maak de nieren schoon en verwijder de harde pees. Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de nieren rondom op een niet te hoog vuur. Neem de nieren uit de braadpan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de knoflook en sjalotten in de overgebleven braadboter en blus het geheel af met sherry. Voeg de nieren toe en stoof deze, onder regelmatig draaien, op een zacht vuur tot ze wat bloed beginnen te verliezen en stevig aanvoelen.
Neem de nieren, knoflook en sjalotten uit de braadpan en houd ze warm. Giet de kalfjus in de pan, kook alles zachtjes tot gewenste dikte in en zeef de saus. Klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de saus en breng met zout en peper op smaak. Snijd de nieren in plakken van 1 cm, bedek ze met de saus en schep de knoflook en sjalotten rondom.
Lekker met gebakken paddestoelen en in bouillon en kruiden gekookte plakken aardappel.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film