Brand of the VanDrie Group
Haal de kalfsoesters tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Ontdoe de garnalen van hun ingewanden, laat het staartgedeelte zitten, spoel ze in koud water en dep ze droog. Was de mosselen. Week de saffraan in 3 eetlepels warm water.
Verhit de olijfolie in een paellapan. Schroei hierin de kalfsoesters aan beide kanten dicht. Voeg vervolgens de ui, knoflook en peper toe. Roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg de erwten toe, bestrooi met beide soorten paprikapoeder en bak kort mee. Roer de geraspte tomaten erdoor. Laat het vocht bijna helemaal verdampen, strooi dan de paellarijst erover en roer het erdoor.
Voeg de kalfsfond, de laurierblaadjes en de saffraan toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten open sudderen.
Leg de garnalen en mosselen naast de stukken vlees in de paella. Doe het deksel erop, zet het vuur lager en laat alles nog 6 minuten op laag vuur garen.
Zet tot slot het vuur 1 minuut flink hoger zodat zich een heerlijk korstje op de bodem vormt. Snijd 1 citroen in achtsten, verdeel de paella over de borden en serveer met de citroenachtsten
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film