Makluba met kalfsentrecote

4
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
*
bakken
886

Bereidingswijze

Haal minstens een half uur voor het koken het kalfsvlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. 

Doe de rijst in een zeef en spoel onder koud water tot het water helder blijft. Doe ze vervolgens over in een kom. Giet er heet water over. Laat opzwellen tot verder gebruik.

Bak in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de uisnippers, puntpaprika's, aubergines en aardappelen geleidelijk goudbruin en voeg telkens een beetje plantaardige olie toe. Laat elke groente na het bakken op keukenpapier uitlekken. 

Laat de rijst uitlekken. Fruit de tomatenpuree en paprikapasta in de pan in 1 eetlepel olie. Voeg de rijst toe en meng met de pasta en kurkuma, kaneelpoeder, pimentzaad en wat peper.

Vet een voldoende grote pan in met olie. Leg er de uien, puntpaprika's, aardappelen, aubergines en de rauwe tomatenplakjes op. Verdeel nu de rijst erover. Giet de kalfsfond erover. Giet er voldoende heet water bij tot de rijst net onder water staat. Leg een bord op de rijst om hem te verzwaren. Doe het deksel op de pan en laat alles op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht heeft opgenomen.

Meng ondertussen de yoghurt met de munt en het citroensap en breng licht op smaak met zout en peper. 

Snijd het kalfsvlees in hapklare blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes vlees, al draaiend, ongeveer 3 minuten met baharat en een beetje zout naar smaak. Haal het er dan uit.

Verwijder het deksel van de pan, verwijder het bord en zet een serveerschaal op de pan. Houd alles goed vast en draai met vaart. Tik zachtjes op de bodem van de kookpot en verwijder dan voorzichtig de pot. Schik de makluba met muntyoghurt op borden en serveer met het kalfsvlees.

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 500 g basmatirijst
  • 2 uien, in plakjes gesneden
  • 4 groene puntpaprika's, in reepjes
  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 2 aardappelen, in plakjes gesneden
  • ca. 12 eetlepels neutrale plantaardige olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapasta
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 3 pimentkorrels
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 rundertomaten, in plakjes gesneden
  • 1 l kalfsbouillon
  • 1 theelepel baharat

Plus:

  • 300 g natuurlijke yoghurt
  • 3 el gehakte munt
  • 1 theelepel citroensap

Voedingswaarden

117
28
40

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.