Lever à la Bourguignonne

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
roerbakken

Bereidingswijze

Ontvlies de plakken lever en snijd in reepjes van 1x1x6 cm. Bestrooi ze met versgemalen peper en bloem. Klop daarna het overtollige bloem eraf. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg rode wijn toe en laat alles 5 minuten inkoken.

Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de reepjes lever mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de lever uit de wok, bestrooi het met zout en houd het warm. Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren, voeg de champignons en het ontbijtspek toe en roerbak alles mooi bruin. Voeg de Spaanse saus toe, breng het geheel al roerende aan de kook, breng met zout en peper op smaak en voeg als laatste de reepjes lever en de gewelde rozijnen toe.

Lekker met gebakken witlof en aardappels uit de oven.

Ingrediënten

  • 4 plakken van ca. 150 gram kalfslever
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole)
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 eetlepels gewelde rozijnen
  • 100 gram kleine champignons
  • 100 gram ontbijtspek
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.