Kalfsbiefstuk in rozemarijnboter met geroosterde zoete aardappelblokjes en accordeoncourgettes

4
0 - 30 minuten
kalfsbiefstukjes
*
grillen
845

Bereidingswijze

Haal de kalfsbiefstukjes tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Doe de rozemarijn, 1 teentje knoflook, de boter, een beetje zout en peper in een kom en meng met een vork. Leg op huishoudfolie, vorm er een rolletje van en koel af tot gebruik. 

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een kom met de komijn, paprikapoeder, 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olie. 

Meng 3 eetlepels olie met 1 teentje knoflook, de tijmblaadjes en de citroenschil. Snijd de steeltjes en de harde bovenkanten van de courgettes af en snijd ze vervolgens in de lengte in plakken van 5 mm dik. Bestrijk de courgetteplakken met de kruidenolie en bestrooi ze met heel weinig zout. Zodra de plakken zacht genoeg zijn, trekt u ze als een accordeon aan de spiesen.

Bereid de grill voor op directe en indirecte hitte. Verhit 1 eetlepel olie in een grillpan op direct vuur en grill de zoete aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten knapperig, af en toe draaiend. Trek dan naar de randen en houd ze warm.

Gril de courgettespiesjes op direct vuur aan beide kanten ongeveer 1 minuut tot er zachte, geroosterde aroma's zijn ontstaan en trek ze naar de randen.

Bestrijk de kalfsbiefstukjes met 2 eetlepels olie. Grill op direct vuur gedurende ca. 2 minuten aan beide kanten tot zich een mooie branding heeft gevormd. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte. Sluit het deksel en laat de biefstukken garen tot de kerntemperatuur 56°C bedraagt. Zout vervolgens naar smaak. 

Snijd om te serveren de kruidenboter in plakjes. Schik de zoete aardappelblokjes en 1 courgettespies op elk bord. Snijd de biefstukken in plakken van ongeveer 2 cm dik. Schik ze op de borden en bedek ze elk met 1 plak rozemarijnboter. Serveer onmiddellijk met de resterende rozemarijnboter.

Ingrediënten:

  • 4 à ca. 150 g kalfsbiefstukjes
  • 2 el rozemarijnnaalden, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 125 g zachte boter
  • Zout en peper
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1/2 theelepel komijnpoeder en paprikapoeder elk
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • 1 theelepel biologische citroenschil
  • 1 groene en gele courgette elk

Plus:

  • 4 shashlik spiesjes

Voedingswaarden

57
52
37

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.