Brand of the VanDrie Group
Snijd de kalfsschnitzels in repen van 0,5 cm breed en doe ze in een kom. Doe 1 gesnipperde ui, 1 teentje uitgeperste knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en elk 1 theelepel zoete paprika, hete paprika en gemalen komijn in een hoge kom. Pureer met een staafmixer en voeg het samen met de oregano toe aan het vlees. Goed inmasseren en minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Meng voor de tzatziki de yoghurt met 2 teentjes uitgeperste knoflook, de komkommer, de dille, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en laat minstens 1 uur trekken.
Haal het gemarineerde kalfsvlees minstens een half uur voor het braden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Verhit voor de tomatenrijst 1 eetlepel olijfolie. Fruit 1 gesnipperde ui met 1 teentje uitgeperste knoflook, voeg vervolgens de rijst, de gezeefde tomaten en 300 ml water toe. Roer er elk 1 theelepel zoete paprika, hete paprika en gemalen komijn door en voeg een beetje zout toe. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht heeft opgenomen.
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en braad hierin het kalfsvlees aan zonder nog meer olijfolie toe te voegen.
Schik de tzatziki, tomatenrijst en gyros op borden en serveer bestrooid met enkele uienringen.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film