Brand of the VanDrie Group
Meng het goulashvlees met de bloem in een kom. Verhit 2 eetlepels geklaarde boter op hoog vuur in een braadslee met deksel en bak hierin het vlees al draaiend goudbruin. Haal het vlees eruit, verhit dan de resterende geklaarde boter en zet het vuur iets lager. Roerbak de uien, paprika's, wortels en peterseliewortels ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Dan het paprikapoeder en het komijnpoeder erover strooien. Bak kort.
Voeg opnieuw het vlees toe, meng alles goed en blus af met de rode wijn. Laat al roerend onafgedekt sudderen tot het vocht bijna volledig verdampt is.
Giet de kalfsfond erbij, het vlees moet volledig bedekt zijn, eventueel uitbreiden met water of extra kalfsfond. Zet het vuur lager en doe het deksel erop. Kook de goulash heel zachtjes gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten. Voeg 30 minuten voor het einde van het koken de knoflook, citroenschil, suiker en oregano toe en breng alles op smaak met een beetje zout.
Schil de aardappelen, snijd ze in grove blokjes en kook ze ongeveer 15 minuten in water. Daarna afgieten en de aardappelblokjes pureren met melk, boter en nootmuskaat. Breng op smaak met zout. Leg de goulash samen met de aardappelpuree op de borden en serveer bestrooid met wat gehakte peterselie.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film