Brand of the VanDrie Group
Snijdt de kastanjes in en kook ze ongeveer 30 min. Als de kastanjes gekookt zijn, pel dan de harde buitenkant er af. Snipper de ui, knoflook en de chilipeper. Laat de uit zachtjes op het vuur smoren. Doe nu de knoflook, chilipeper, kastanjes en wat water bij de ui en laat 15 tot 20 min stoven. Pureer alles met de staafmixer en laat de puree afkoelen.
Als de kastanjepuree is afgekoeld meng dit dan met het sap van de sinaasappel.
Snijdt de dunne kalfslende 1 keer doormidden tot een mooie lange dunne lap vlees. Verdeel hier de kastanjepuree overheen. Rasp de sinaasappel en verdeel dit over het vlees en de kastanjepuree. Snipper een paar takjes rozemarijn en tijm en verdeel ook dit over het vlees.
Rol nu het vlees tot een mooie rollade en bindt vast met het rolladetouw. Leg de rollade in de ovenschaal. Maak de spruitjes en de krieltjes schoon en verdeel deze naast de rollade in de ovenschaal. Bestrooi alles met peper en zout en wat olijfolie over de krieltjes en spruitjes. Snijdt de sinaasappel in dunne plakjes en leg deze boven op de rollade. Verdeel nog wat rozemarijn en tijm over de ovenschaal.
Zet de rollade voor 50 min op 160°C in de oven. Steek na 50 min de vleesthermometer in de rollade. De rollade is klaar wanneer hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 49°C.
Bron: Mayke | FOCUS & CLICK
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film