Sukade / kafir lime / bosui / asperge

4
> 60 minuten
sukade
***
ovengebraad
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de sukade en gaar 2 uur en 45 minuten in de oven van 165°C. Passeer de jus en reduceer tot sausdikte en pluk het vlees. 

Maak het vlees aan met de ingedikte jus, vul af in een vorm en zet onder druk. Laat afkoelen en snijd in de gewenste vorm. Reduceer voor de jus het sap en de wijn tot de helft, voeg de fond en limeblaadjes toe en kook tot sausdikte. Passeer de jus door een zeef. Snipper de ui voor de atjar, snijd wortel en knolselderij in blokjes van 3 mm en breng azijn, suiker en kurkuma aan de kook. Giet op de groenten. Blancheer de gepareerde asperges. Snijd bosui in fijne ringen en blancheer kort. Rooster de cashewnoten met kerrie en hak fijn. Bak de sukade en glaceer met de jus. Dresseer de componenten op bord.  

Ingrediënten:

  • bosui
  • cashewnoten
  • kerriepoeder
  • ganzevet

Voor de sukade:

  • 2 kg sukade
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 l kalfsjus
  • 1,5 dl balsamicoazijn

Voor de jus van kafir lime:

  • 3 dl sinaas­appelsap
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl gevogeltefond
  • 5 st kafir lime leaves

Voor de atjar:

  • 300 g witte ui
  • 300 g wortel
  • 300 g knolselderij
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 2 el kurkuma

Voor de groene asperges:

  • groene asperges
  • gezouten water

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.