Ribeye / pastinaak, hazelnoot / aspergetips / knoflookjus

4
30 - 60 minuten
Kalfsribeye
*
grillen
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Portioneer de ribeye en pareer vakkundig. Schil de pastinaak, snijd in gelijkmatige stukken en gaar in water en 3 dl room. Draai de gare pastinaak fijn in de blender en voeg wat kookvocht toe voor een mooie zalf. Breng op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten fijn en bruineer in een koekenpan. Carameliseer 200 g suiker, voeg 10 teentjes knoflook toe en blus met de balsamico en de rode wijn. Voeg tijm en rozemarijn toe, laat reduceren tot de helft en voeg 3 dl jus de veau toe. 

Kook op de gewenste dikte en passeer door een zeef. Grill de ribeyes en geef cuisson. Blancheer de aspergetips. Spuit de warme crème op een bord, leg er de ribeye op en bestrooi met hazelnoot. Lepel er de jus omheen en garneer met de aspergetips en de Shiso Purple. 

Ingrediënten:

  • 1 stuk Kalfsribeye
  • 2 st pastinaak
  • room
  • aspergetips
  • roomboter
  • teentjes knoflook
  • kalfsjus
  • suiker
  • 5 dl rode wijn
  • balsamicoazijn
  • Shiso Purple

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.