Brand of the VanDrie Group
Besprenkel de pruimen 1 dag vooraf met cognac of vieux en laat ze in de koelkast marineren. Steek met een aanzetstaal of dun mes in de lengte door de kalfshaas en vul de ontstane ruimte met de gemarineerde pruimen. Verwarm de boter in een braadpan, kleur de haas hierin rondom en goudbruin en breng met zout en peper op smaak. Gaar de gevulde haas ongeveer 20 minuten verder in een voorverwarmde oven van 180° C (het vlees moet nog nèt rosé zijn). Neem de haas uit de oven en houd hem warm.
Fruit ui, tijm, laurier en de gekneusde peperkorrels in de overgebleven braadboter zonder te kleuren, voeg kalfsjus en de eventueel resterende marinade van de pruimen toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Giet de saus door een zeef en breng met zout en peper op smaak. Klop de klontjes koude boter, één voor één, met een garde door de saus. Snijd de haas met een scherp mes in plakken.
Lekker met aardappelgratin en in boter gestoofde seizoengroenten.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film