Sukadelapjes met trappistenbier

3
> 60 minuten
kalfssukade
*
stoven

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de sukadelapjes om en om. Neem de sukadelapjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de fijngesneden ui, wortel, tomaat, knoflook en de kruiden in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg de rode wijn, trappistenbier, kalfsfond en de sukadelapjes toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1½ uur zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en zeef de saus.

Lekker met gekookte aardappels en in boter gestoofde worteltjes en dopertwjes.

Ingrediënten

  • 8 stuks, dunne lapjes kalfssukade
  • ½ middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 worteltjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagelen
  • 10 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 deciliter trappistenbier
  • 1 deciliter kalfsfond
  • zout en versgemalen peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.