Kalfsrack met gegrilde groene asperges en maiskolf

4
> 60 minuten
Kalfsrack
*
BBQ-en
Mayke | FOCUS & CLICK

Bereidingswijze

Maak een vuurtje op de plek waar jij je kalfsrack wilt gaan garen en grillen. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak de kruiden fijn. Mix de kruiden in een kom samen met de fleur de sel. Haal het kalfsrack uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Smeer het vlees in met olijfolie en verdeel daarna de kruidenmix aan beide kanten van het kalfsrack. 

Zet de 3-poot boven het vuur en hang er het rooster aan. Leg het kalfsrack in het midden op het rooster en laat een tijdje boven het vuur garen, daar hem nog een keer om tot hij aan beide kanten een lekker korstje heeft. 

Haal het kalfsrack van het vuur en snijd tussen de botten in dikke plakken. De 3-poot kan aan de kant en leg een rooster boven de vuurput, maar zorg dat er geen directe vlammen op het vlees kunnen komen. Grill nu de stukken kalfsrack af tot een kerntemperatuur van 50°C. Kook ondertussen de maiskolven en de groene asperges. Rub de maiskolven in met een mengsel van cayennepeper en paprikapoeder en grill deze samen met de groene asperges ook even af boven het vuur.

Eetsmakelijk!

Bron: Mayke | FOCUS & CLICK

Ingrediënten:

  • 1 stuk Kalfsrack
  • Takjes tijm
  • Takjes rozemarijn
  • 50 gr Fleur De Sel
  • 4 Maiskolven
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Groene asperges
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Vuurput
  • 3-poot met een rond rooster
  • Vleesthermometer

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.