Vealchetta

4
> 60 minuten
kalfsborst
*
BBQ-en
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Kalfsborst vliezen en verwijderen, vlees aan de binnenzijde inkerven en openklappen. Meng het zout, de peper, knoflook, venkelzaad, citrusrasp en de chilipepers en wrijf 2/3 deel aan de binnenkant van de opengeklapte borst. 1/3 deel aan de buitenkant en bind stevig op met de kruiden aan de buitenkant. Vacumeer en bewaar 7-10 dagen koel en gaar daarna in een afgesloten bbq van 120°C tot een kerntemperatuur van 68°C. 

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfsborst
  • 15 g kleurzout per kg
  • 1 el gerookte knoflookpuree
  • 3 g muntokpeper
  • 
4 g venkelzaad
  • 50 g citrusrasp
  • 3 gedroogde chilipepers
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • laurierblaadjes

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.