American Smashburger - Picanha

4
> 60 minuten
Kalfs Picanha (Staartstuk)
**
BBQ-en
Mayke | FOCUS & CLICK

Bereidingswijze

Bereiding BBQ-saus:
Verhit de olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Even aanfruiten en voeg daarna de chilipoeder en peper toe. Als alles rood is van de chilipoeder kan de ketchup erbij. Laat even doorkoken en voeg de bruine suiker, mosterd, worcestersaus en ketjap manis toe. Laat even inkoken en dan is de saus ready! Alleen nog even goed laten afkoelen. 

Bereiding krokante uienringen:
Snijd de uien in ringen van 3-4mm dik en leg ze in de karnemelk. Zet ze in de koelkast voor 2 uur. Verwarm de friteuse naar 190°C. Meng de bloem met de cayennepeper. Haal de uienringen uit de karnemelk en haal ze door de bloem. Schud het overtollige bloem er af en doe ze in de frituur tot ze mooi goudbruin zijn. 

Bereiding briochebrood:
Meng in een kleine kom het lauwwarme water, melk en instant gist en laat 5 min staan. Meng in een grote kom de patentbloem, zout en de kristalsuiker door elkaar. Voeg de roomboter toe en kneed tot er kleine kruimels ontstaan. Voeg het gistmengsel en het ei toe en meng goed door elkaar tot er een nat plakkerig deeg ontstaat. 

Stort het plakkerige deeg op een ongebloemd werkoppervlak en hussel en plet met een deegschraper het deeg 5 min tot je ziet dat het minder plakkerig wordt. Vet een grote kom in, leg het deeg in de kom, dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg op kamertemperatuur 1,5 uur staan. Het deeg moet in omvang verdubbelen. 

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Als het deeg nog erg plakkerig is voeg dan een klein beetje bloem toe. Vorm mooie bolletjes van het deeg en leg ze op ruime afstand van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bedek ze met een schone theedoek en laat opnieuw 1-2 uur rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. 

Zet een hittebestendige kom met water onder in je oven en verwarm de oven tot 180°C. Klop het ei los met het water en kwast hier de bollen na het rijzen mee in. Bestrooi de deegbollen met sesamzaad en zet ze in de oven voor 15 min. Als de broodjes mooi bruin zijn kunnen ze uit de oven. Laat ze iets afkoelen op een rooster. 

Bereiding hamburger:
Zorg ervoor dat het kalfsvlees goed koud is voordat het door de vleesmolen gaat. Leg de picanha daarom voor ongeveer een half uur in de vriezer. Snijdt het vlees in blokken van 2-3 cm en zet weer terug in de vriezer voor 20 min. Zet de vleesmolen in elkaar en zet er een rvs kom onder. Haal het vlees weer uit de vriezer en voeg terwijl de vleesmolen draait rustig het vlees toe. 

Voeg aan het gehakt wat peper en zout toe en maak hier mooie bollen van. Verwarm de BBQ tot 150°C en zet een grillplaat op het rooster. Als de grillplaat goed warm is, vet hem dan in met wat olie. Leg de gehaktballen op de plaat en smash ze met iets waardoor het burgers worden. Als de burgers aan beide kanten een mooi grillstreepje hebben strooi er dan wat cheddar cheese overheen. 

Het is nu tijd om de ultieme smashburger in elkaar te gaan zetten. Pak je zelfgebakken briochebroodjes erbij, leg er wat sla en tomaat op, leg de smashburger erop, de knapperige uienringen en tot slot de huisgemaakte BBQ-saus.

Eet smakelijk!!

Bron: Mayke | FOCUS & CLICK

Ingrediënten BBQ-saus:

  • 2 el olie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 800 ml tomatenketchup
  • 4 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 4 el ketjap manis

Ingrediënten krokante uienringen:

  • 3 witte uien
  • 500 ml karnemelk
  • 300 gr bloem
  • 1 el cayennepeper

Ingrediënten briochebrood:

  • 240 ml lauwwarm water
  • 50 ml volle melk, handwarm
  • 10 gr instant gist
  • 450 gr patentbloem
  • 12 gr zout
  • 40 gr kristalsuiker
  • 120 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 3 el water
  • 1 ei
  • Sesamzaad

Ingrediënten kalfsburger:

  • 1 stuk Kalfs Picanha (Staartstuk)
  • Peper & Zout
  • Cheddar cheese

Benodigdheden:

  • Vleesmolen
  • BBQ
  • Eventueel een keukenmachine voor de broodjes
  • Deegschraper
  • Oven
  • Friteuse
  • Grillplaat
  • Iets om de hamburgers te smashen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen