Kalfsblanquette / groene groenten / peterselie­aardappelen

4
30 - 60 minuten
kalfssukade (of staartstuk/picanha)
***
stoven
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Snijd het kalfsvlees in gelijke blokje en was in gezouten water. Breng vervolgens in koud water aan de kook. Giet zodra het kookt af en spoel de blokjes terug met koud water. Verwarm terug met de groentebouillon, tijm en laurier, peper en zout. Laat sudderen tot het vlees gaar is.

Haal het vlees uit de bouillon en zeef. Voeg room en een beetje xantana toe, mix zodra het kookt met een staafmixer, voeg de boter en zure room met het aardappelzetmeel toe. Laat de massa nog eens doorkoken en breng op smaak. Leg het vlees terug in de saus.

Maak de groenten naar keuze schoon, kook beetgaar en haal even door de boter. Kook de aardappelen gaar, bak ze even en werk af met peterselie en de bladerdeegkoekjes.

 

Ingrediënten:

  • 2 kg (in blokjes voor stoverij kalfssukade (of staartstuk/picanha)
  • 1 l groentebouillon
  • tijm
  • laurier
  • 1 l kookroom
  • 200 g zure room
  • 50 g aardappelzetmeel
  • xanthana
  • 250 g echte boter
  • diverse groene groenten
  • bladerdeegkoekjes
  • aardappels
  • gehakte peterselie

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen