Kalfspicanha met gebakken Chili aardappels

4
> 60 minuten
Kalfspicanha
*
BBQ-en
Nick3lson

Bereidingswijze

Steek je barbecue aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding tussen de 110 - 120° C.

Kook de aardappels met schil 15 tot 18 minuten, afhankelijk van de grootte. De aardappels moeten nog niet gaar zijn. Laat de aardappels iets afkoelen, snijdt in stukken en laat verder afkoelen.

Hak de tenen knoflook fijn en zet apart.

Haal de kalfspicanha uit de verpakking, dep deze droog en snijdt met een scherp mes eventuele vliezen en losse stukjes van het vlees. Vlak voordat je de picanha op de barbecue legt strooi je een mooie laag van jouw favoriete rub op de buitenkant van het vlees, behalve op het vetlaagje. Op het vetlaagje strooi je wat zeezout. Doe dit niet eerder dan 10 minuten voordat het vlees de barbecue op gaat, omdat de rub anders vocht uit het vlees zal trekken.

Kalfspicanha
Wanneer de barbecue stabiel op temperatuur is leg je het rookhout in de gloeiende kern van jouw houtskool of briketten en plaats je de kalfspicanha indirect op het rooster. De picanha laat je liggen totdat deze een kerntemperatuur heeft van 46°C. Heeft de picanha deze temperatuur bereikt? Haal deze van de barbecue en dek af met aluminiumfolie. De barbecue richt je vervolgens in voor een directe bereiding op 220°C en plaats de gietijzeren pan direct op het rooster om op te warmen voor de aardappels. 

Grill de picanha boven directe hitte totdat deze een kerntemperatuur van 52°C bereikt. Keer het vlees regelmatig en let op dat deze niet verbrand. Haal de picanha vervolgens van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie rusten totdat de chili aardappels klaar zijn. Pak het vlees niet strak in omdat deze dan door zal garen.

Snijdt de kalfspicanha tegen de draad in plakken en leg deze op een plank of borden. Serveer de gebakken chili aardappels erbij.

Gebakken chili aardappels
Voeg terwijl de gietijzeren pan opwarmt de roomboter en zonnebloemolie toe en doe de fijngehakte knoflook erbij. De knoflook kan dan in de boter en olie trekken. Roer af en toe door om te zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Voeg wanneer de pan heet is de afgekoelde aardappels toe en bak dit zo een 20 tot 30 minuten tot de aardappels krokant zijn. Roer om de paar minuten voorzichtig door, zodat de aardappels niet uit elkaar vallen. Haal de pan van het vuur en bestrooi met chilivlokken en zeezout naar smaak.

Bron: Nick3lson

Kalfspicanha:

  • 1 stuk (800 gram - 1 kg) Kalfspicanha
  • Eiken chunk of houtsnippers
  • Favoriete barbecue rub (een beetje stevige smaak mag wel)

Gebakken chili aardappels

  • 6 middelgrote kruimige aardappels
  • Gietijzeren pan
  • Goede klont ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • Zeezout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen