Gevulde kalfsmuis met Proscuito di Parma, gepofte zoete appel en gegrilde tomaat

4
> 60 minuten
kalfsmuis
***
BBQ-en
Nick3lson

Bereidingswijze

Steek je barbecue aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding tussen de 150°- 160°C.

Snipper de ui. Snijdt de champignons in plakken en de Gruyere kaas in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie.

Gepofte zoete aardappel
Leg de zoete aardappels met schil en al indirect op het rooster en draai ze elke 15 minuten om. Afhankelijk van de grootte en de keteltemperatuur zal het tussen de 35 en 50 minuten duren voordat ze volledig gepoft zijn. Ze moeten zacht aanvoelen wanneer je er lichtjes in knijpt. Haal de zoete aardappels uit de barbecue en leg ze apart. Doordat ze nog in hun schil zitten blijven ze heel lang warm. Ideaal.

Gevulde kalfsmuis met Prosciutto di Parma
Verhit voor de vulling de boter op middelhoog vuur in een pan. Fruit de ui in de boter en let op dat deze niet verbrandt. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten meebakken. Haal de pan van het vuur en voeg de Gruyère kaas en bladpeterselie toe. Voeg vervolgens net zoveel paneermeel toe tot het vocht is opgenomen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Leg de kalfsmuis op een snijplank en vlinder de kalfsmuis in de lengte, zodat je een mooi oppervlak hebt voor de vulling. Leg op een tweede snijplank de plakken Prosciutto di Parma in de lengte naast elkaar, waarbij ze elkaar deels overlappen. Dit dient even breed te zijn als de lengte van de kalfsmuis. Leg de gevlinderde kalfsmuis op de plakken Prosciutto di Parma en verdeel de vulling over de lengte in het midden van de kalfsmuis. Rol het geheel op (zorg dat de vulling erin blijft) en bindt vast met slagerstouw. Leg voor het vastbinden een aantal stukken slagerstouw met ruimte ertussen naast elkaar voor je neer. Plaats hier de opgerolde kalfsmuis op en knoop de stukken slagerstouw vast.

Voeg het rookhout toe in de kolen, plaats de kalfsmuis indirect op het rooster en gaar deze tot een kerntemperatuur van 52°C. Haal van de barbecue en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Pak het vlees niet strak in omdat deze dan door zal garen.

Gegrilde cherry tomaten
Leg, terwijl de kalfsmuis ligt te rusten, de cherry tomaten op het rooster direct boven de kolen. Laat ze zo een 10 minuten liggen tot ze iets beginnen te scheuren.

Opmaak van het bord
Snijdt de zoete aardappels in de lengte in, maar niet helemaal door. Duw de uiteindes naar elkaar toe zodat de zoete aardappel open gaat staan. Schep er een goede eetlepel crème fraîche op en bestrooi met vers gehakte peterselie.

Leg er een aantal van de gegrilde cherry tomaten naast en bestrooi ze met zeezout.

Snijdt de gevulde kalfsmuis in mooie plakken en leg er 2 op elk bord. Verwijder het slagerstouw wanneer dit nog om een plak heen zit.

Bron: Nick3lson

Gevulde kalfsmuis:

  • 1 stuk (700-800 gram) kalfsmuis
  • Kersen of appel chunk of houtsnippers
  • Slagerstouw
  • Goede klont ongezouten roomboter
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 80 gram Gruyere kaas
  • 15 gram verse bladpeterselie
  • 12 lange plakken parmaham
  • Paar eetlepels paneermeel

Gepofte zoete aardappel:

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 250 gram crème fraîche
  • 15 gram verse bladpeterselie

Cherrytomaatjes:

  • 200 gram tros cherry tomaatjes
  • Vers gemalen zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.