Brand of the VanDrie Group
Smeer de BBQ-rub de avond van tevoren al op de spareribs zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.
Stook de BBQ op tot een temperatuur tussen de 100 en 130°C. Zet de ribben in het rekje en zet ze voor 2 uur indirect op de BBQ. Leg grote stukken aluminiumfolie klaar waar de spareribs verder in kunnen garen. Haal de ribben van de BBQ en smeer ze aan beide kanten in met de BBQ-saus. Leg ze op het aluminiumfolie en doe er nog wat honing overheen. Leg het blokje boter en een half pepertje er nog bovenop en pak ze goed in. De spareribs kunnen nu indirect nog een uurtje op de BBQ gelegd worden. Na dit uurtje kunnen de ribben uitgepakt worden en nog een half uur direct afgegrild worden. Tijdens het afgrillen kan de ananas in stukken gesneden worden en naast de ribben meegegrild worden.
Serveer de spareribs met lekkere verse frieten! Eet smakelijk!
Bron: Mayke | FOCUS & CLICK
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film