Taco’s met kalfsgehakt en pikante tomatensalsa

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt in paprika
*
bakken
462

Bereidingswijze

Het kalfsgehakt tijdig uit de koelkast halen. Voor de salsa cherrytomaatjes, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, chilipoeder, komijn en palmsuiker in een kom vermengen. Twee derde van het koriandergroen erdoor spatelen en alles met zout en peper op smaak brengen.

Voor de avocadocrème het vruchtvlees van de avocado eruit lepelen en met crème fraîche, 1 sjalot, 1 teentje knoflook en het limoensap pureren. Het resterende koriandergroen, behalve iets om te bestrooien, samen met de limoenschil erdoor spatelen. De oven op 180°C boven-/onderwarmte voorverwarmen. 

De zonnebloemolie in een pan verhitten en het gehakt daarin krokant en kruimig bakken, aan het eind met zout op smaak brengen.

De taco’s in de oven kort opbakken. Uitnemen en de binnenste zijden met een beetje avocadocrème bestrijken. Een paar reepjes ijsbergsla erin doen en het gehakt daarin verdelen. Met de resterende korianderblaadjes bestrooid garneren en samen met de pikante tomatensalsa serveren. 

 

Ingrediënten:

  • 350 g kalfsgehakt in paprika
  • 500 g cherrytomaatjes, in kleine blokjes gesneden
  • 3 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl palmsuiker
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • Zout en peper
  • 2 avocado’s
  • 150 g crème fraîche
  • 1 biologische limoen, sap en geraspte schil
  • 2 el zonnebloemolie
  • 12 tacoschelpen
  • 1 handvol ijsbergsla, in reepjes

Voedingswaarden

32
43
23

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.