Brand of the VanDrie Group
De kalfsentrecotes uit de koelkast halen en in een diepvrieszak doen. 4 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 theelepels mosterd, peperkorrels en kruidentakjes toevoegen. Alles goed mengen en minimaal 2 uur in de koelkast laten marineren. Voor het grillen tijdig uit de koelkast halen.
Voor de panzanella de broodblokjes in 3 eetlepels olijfolie in een pan goudbruin en knapperig bakken. Haal ze eruit. De komkommer van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden. Met cherrytomaatjes, uienreepjes, olijfringen, kappertjes, basilicum en mini-mozzarella in een schaal mengen. Daarbij een beetje basilicum voor het garneren apart houden.
Uit azijn, de resterende olijfolie, resterende mosterd, 1 teentje knoflook, honing, zout en peper een dressing bereiden en de panzanella daarmee aanmaken.
De kalfsentrecotes uit de marinade halen en deze droogdeppen. Op de voorbereide grill bij directe hitte aan weerszijden 2 minuten snel grillen. Vervolgens bij indirecte hitte laten nagaren, tot de kerntemperatuur 65-70°C bedraagt.
Een beetje panzanella op borden verdelen, de kalfsentrecotes naar wens zouten en met peper kruiden, vervolgens halveren en telkens 2 helften op een bord opmaken. Met de apart gelegde basilicumblaadjes gegarneerd serveren.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film