Brand of the VanDrie Group
De kalfslever op tijd uit de koelkast halen zodat hij op kamertemperatuur kan komen. 4 eetlepels olijfolie met de helft van de peterselie, de knoflook en de citroenrasp in de vijzel vermengen. Met zout, peper en chilivlokken op smaak brengen. In een kom met de groenten mengen en ca. 10 minuten laten trekken.
Voor de gebakken aardappelen de aardappelplakjes in 2-3 eetlepels olijfolie in een pan bakken. Na ca. 6 minuten pancettareepjes en de gehakte ui erbij doen. Zo lang verder bakken, tot de gebakken aardappelen aan beide zijden goudbruin zijn. Met zout en peper naar wens op smaak brengen en warm houden.
Dikkere plakken kalfslever in blokjes snijden, dunnere plakjes kalfslever in reepjes snijden. Met de resterende olijfolie bestrijken. De groenten uit de marinade halen, deze droogdeppen en bewaren. Voor de kalfsleverspiesen de blokjes lever aan de grillspiesen rijgen. De reepjes lever in golfjes op de grillspiesen steken. Voor de groentespiesen de soorten in verschillende kleuren afwisselend op de grillspiesen steken.
De groentespiesen bij gemiddelde directe hitte ca. 12 minuten grillen en tussentijds keren. De leverspiesen eveneens bij gemiddelde hitte ca. 5 minuten grillen en tussentijds keren. Pas op het eind naar wens bestrooien met zout en peper.
De resterende peterselie met oregano vermengen met de gebakken aardappelen. Samen met kalfslever- en groentespiesen de borden opmaken en met de bewaarde groentemarinade bedruipen en vervolgens serveren.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film