Gegrilde kalfshaas tournedos met zomerse puree

4
30 - 60 minuten
Kalfshaas tournados
*
grillen ovengebraad

Bereidingswijze

Haal de tournedos een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Kook de aardappelen met de knoflook, wat tijm en rozemarijn. Giet af en pureer met boter, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, wat olie van de tomaten en peper en zout naar smaak.

Rooster de cherrytomaten ongeveer 5 minuten met wat olijfolie, peper, zout en tijm in de oven op 180°C.

Verhit een grillpan, strijk met een kwastje een beetje olie op de tournedos en gril ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Zet ze ongeveer 20 minuten op een bakplaat in de oven op 80°C.

Schep de puree in een dresseerring op het bord om een mooie vorm te krijgen en leg de tournedos erop. Maak af met de tomaten en wat jus naar keuze.

Geniet van dit feestje!

Ingrediënten:

  • 4 stuks Kalfshaas tournados
  • 500 gr geschilde kruimige aardappelen
  • 150 gr rucola gewassen en gesneden
  • 50 gr boter
  • 50 gr zongedroogde tomaten gesneden
  • 25 gr geroosterde pijnboompitten
  • 200 gr cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook doorgesneden
  • Tijmblaadjes
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Jus
  • Peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen