Kalfshaas, "Chateau Briand" met geroosterde groenten

4
> 60 minuten
kalfshaas
*
bakken ovengebraad

Bereidingswijze

Haal de haas een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Bak de haas in de boter tot het een mooie kleur heeft en leg op een bakplaat. Maal er verse zwarte peper overheen en zet ongeveer 20-30 minuten in de oven op 80°C tot het een kerntemperatuur van 48-54°C heeft.

Rooster de groenten en de aardappelen met knoflook, wat olijfolie, peper, zout en kruiden naar smaak in de oven op 180°C voor ongeveer 20 minuten.

Snijd de haas in plakken en serveer met de groenten en jus naar keuze.

Geniet!

Ingrediënten:

  • 1 hele (600-800 gr) kalfshaas
  • 200 gr gewassen kleine aardappelen
  • 150 gr venkel gewassen en gesneden
  • 150 gr gewassen kleine wortels
  • 150 gr ui gepeld en gesneden
  • 150 gr paprika gewassen en gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • Olijfolie
  • Jus
  • Peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen