Kalfslende steak met bloemkool

4
30 - 60 minuten
kalfslende steaks
*
grillen

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Was de bloemkool en verwijder alle bladeren. Laat een eetlepel boter smelten in een steelpan, voeg de kerriepoeder toe en roer een minuutje door. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de bloemkool en zet het 30-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot het gaar is.

Gril het vlees in een grillpan en zet het ongeveer 10 minuten in de oven, laat 5 minuten rusten.

Bak de gesneden tomaat kort en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in plakken en serveer met de bloemkool (voeg eventueel wat broccoli toe) en de tomaten, jus naar keuze (hier met champignonjus).

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfslende steaks
  • 1 bloemkool
  • 200 ml crème fraîche
  • 5 gr kerriepoeder
  • 2 tomaten
  • Peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.