Kalfsachtermuis steaks met spinazie en courgette

4
30 - 60 minuten
kalfsachtermuis steaks
*
bakken ovengebraad

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Bak de achtermuis aan elke kant 2 minuten in boter en zet ze ongeveer 10 minuten op 150°C in de oven, laat 5 minuten rusten. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgettes in dunne plakken van 2-3 mm en bak ze op laag vuur in wat olijfolie zonder dat ze bruin worden.

Bak de aardappelpartjes tot ze gaar zijn en breng ze op smaak.

Verhit wat boter in een pan en bak de gehakte ui en knoflook 1 minuut lang, voeg de spinazie toe en bak nog een paar minuten. Laat in een zeef uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de courgette in een rondje op het bord, leg de spinazie in het midden en serveer de biefstuk er bovenop. Maak af met aardappelen en verse tuinkers.

Ingrediënten:

  • 4 stuks (2-3 cm) kalfsachtermuis steaks
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 500 gr gewassen spinazie
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 1 kleine ui gepeld en gehakt
  • Olijfolie
  • 5 aardappels met rode schil in parten
  • 50 gr boter
  • Peper en zout
  • Tuinkers

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.