Kalfsribeye met zoete aardappel en snijbonen

4
0 - 30 minuten
kalfsribeye
*
bakken

Bereidingswijze

Haal de ribeyes een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Bak de ribeyes 6-8 minuten op middelmatig vuur bruin in boter en breng op smaak.

Kook de zoete aardappels met de knoflook tot ze gaar zijn en giet af. Pureer ze met crème fraîche, citroensap en wat boter tot de gewenste consistentie is bereikt en breng op smaak.

Kook de bonen met de ui in wat boter, de honing en 2 eetlepels water en breng op smaak.

Hak de verse kruiden, meng met een handmixer met de olijfolie tot een egale kruidenolie en breng op smaak met zout.

Schep de puree op een bord, leg daar de snijbonen op en uiteindelijk het vlees met opgerolde rammenas en wat kruidenolie.

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 500 gr zoete aardappel geschild en gesneden
  • 400 gr snijbonen gewassen en dun gesneden
  • 12 dunne plakken rammenas gemarineerd in sushi-azijn
  • 1 dl crème fraîche (zure room)
  • Sap van een ½ citroen
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 1 kleine ui gehakt
  • 1/2 eetlepel honing
  • 50 gr verse kruiden (basilicum, peterselie, enz.)
  • 2 dl olijfolie
  • Peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.