Stoofpot à la Bordelaise

4
30 - 60 minuten
kalfspoulet
*
smoren

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en kleur hierin het vlees. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm. Fruit in de overgebleven braadboter de tijm en de knoflook zonder te kleuren. Blus af met rode wijn, voeg het vlees en het laurierblad toe en stoof het geheel 60 minuten onder gesloten deksel.

Verwarm de resterende boter in een pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de sjalotten en worteltjes en voeg ze aan het vlees toe. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking en voeg dit ook aan het vlees toe. Meng alles goed met elkaar en stoof het geheel nog ca. 30 minuten, onder gesloten deksel, zachtjes verder gaar. Verwijder het laurierblad en de tijm en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met versgebakken stokbrood en een glas Bordeauxwijn.

Ingrediënten

  • 800 gram kalfspoulet
  • 1 eetlepel boter
  • 12 sjalotten of zilveruitjes
  • 12 worteltjes, geschild
  • 4 teentjes knoflook, heel
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole/bruine saus), pakje
  • 2 deciliter rode bordeauxwijn
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.