Kalfswang met gecaramaliseerd witloof, granaatappel botersaus en pistachecrumble

4
> 60 minuten
kalfswang
***
ovengebraad
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Maak de kalfswang schoon, bak aan met rozemarijn, tijm en knoflook en blus af met rode wijn, aceto balsamico en granaatappelsiroop. Haal uit de pan en gaar 2 uur in een oven van 160°C.

Meng voor de botersaus alle ingrediënten, behalve de boter, in de thermomix en voeg beetje bij beetje de boter toe. Vul een kidde en belucht met twee patronen. Snijd het witloof in de lengte doormidden en bak in boter met zout en een beetje suiker. Rooster de pistachenoten en hak ze in kleine stukjes. 

Voor de kalfswang:

  • 400 g kalfswang
  • rozemarijn
  • tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 1/2 dl aceto balsamico
  • 1 dl granaatappelsiroop

Voor de botersaus:

  • 500 g geklaarde ongezouten boter
  • 60 g sherryazijn
  • 20 g mosterd
  • 10 g gembersiroop
  • 10 g granaatappelmelasse
  • 250 g eidooier

Voor de witloof:

  • 2 st witloof
  • boter
  • zout
  • peper
  • suiker

Voor de crumble:

  • 100 g pistachenoten

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.