Kalfsgehakt Pasteitjes

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
bakken
Wat Eet Elisa

Bereidingswijze

In keukenmachine doe je het gehakt samen met de gesnipperde ui, de kruiden, de paneermeel, en de 2 rauwe eieren. Maal dit samen fijn. Kneed alles met de hand door elkaar en maak een bol van het gehakt. 

Op een glad werkvlak leg je een vel bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een golfbal en leg er het tweede vel bakpapier bovenop. Druk de balletjes met de hand zo plat mogelijk tussen de twee vellen bakpapier. Je krijgt dan een soort pannenkoekjes. Bestrijk alle oppervlaktes met een theelepel tapenade en leg er een bolletje mozzarella door midden gesneden bovenop. Vouw de randjes goed dicht en vorm de pasteitjes tot halve maantjes. Haal de pasteitjes door de paneermeel en leg apart op een grote schaal. 

In een hapjespan verwarm je voldoende boter tot het gesmolten is. Bak de helft van de pasteitjes gaar en goudbruin op medium vuur. Doe hetzelfde met de tweede helft. Laat ze uitlekken op een groot bord bekleed met keukenpapier. 

Serveer de pasteitjes bijvoorbeeld met sperziebonen en gebakken aardappeltjes. 

Eet smakelijk!

Bron: Wat Eet Elisa

Ingrediënten:

  • 1 kilo kalfsgehakt
  • ½ witte ui in grove stukken
  • 8 eetlepels paneermeel (voor gehakt)
  • Handvol peterselie
  • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 2 rauwe eieren
  • Mozzarella bolletjes (1 pakje)
  • Rode tapenade (1 potje)
  • Kommetje met voldoende paneermeel voor de pasteitjes
  • Voldoende boter om in te bakken

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen