Tête de veau (Kalfskop)

4
> 60 minuten
kalfsnek, kalfstong, kalfsbouillon
***
koken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Snijd kalfsnek en -tong in blokjes, bak aan en blus af met madeira. 

Voeg de prei, wortel, knoflook, laurierblad, kruidennagel, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kalfsbouillon toe en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat ongeveer 40-50 minuten sudderen. Snijd de groenten doormidden en rooster in de oven met olie, zout en peper.

Serveer met crème fraîche, bieslook en dikke frieten.

Ingrediënten:

  • dikke handgesneden frieten
  • bieslook
  • crème fraîche

Voor de tête de veau:

  • 300 g kalfsnek
  • 200 g kalfstong
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 g foelie
  • 2 takjes tijm
  • 6 st kruidennagel
  • 80 g prei
  • 80 g wortel
  • 100 g champignons
  • 15 l kalfsbouillon
  • 80 g tomaten­puree
  • 1 dl madeira
  • scheutje worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Voor de groentegarnituur:

  • 100 gr mini bospeen in 3 kleuren
  • 4 st mini venkel
  • 4 st sjalotten

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.