Kalfstonggyoza met dashibouillon

4
> 60 minuten
kalfstong
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Kook de kalfstong gedurende 1,5 uur met bouquet garni en haal uit het water. Pel meteen het velletje van de tong, snijd in stukjes en breng op smaak met zout, peper, sjalot en vadouvan. Vul gyoza­velletjes met het vlees, vouw ze naar wens en frituur ongeveer 2 minuten.

Kook kombu in water met gember, citroengras en kaffirblad. Haal de kombu uit het vocht, voeg katsuobushi toe en laat 3 minuten in het water. 

Zeef het geheel door een fijne zeef en bind met xantana. 

Ingrediënten:

  • gyozavelletjes
  • Sakura Cress

Voor de kalfstong:

  • 500 g kalfstong
  • bouquet garni
  • zout
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 1 tl vadouvan

Voor de dashibouillon:

  • 80 g kombu
  • 100 g katsuobushi
  • 10 g gember
  • 1 st citroengras
  • 2 st kaffirblad
  • 1 lente-ui
  • 1 g xantana
  • water

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.