Zure kalfspastei met komkommer, gebakken zwezerik en peterselie-olie

4
30 - 60 minuten
mager kalfsvlees, zwezerik
*
bakken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Snijd voor de pastei het kalfsvlees en varkensvlees in blokjes en bak aan. Voeg azijn, foelie, worcestersaus, zout en peper toe en gaar op middelmatig vuur. Verwarm de kippenfond, los hier de gelatine in op en voeg citroensap en zestes, mosterdzaad en fijngesneden peterselie toe. Giet de kippenfond bij het gegaarde kalfsvlees, vul de massa af in een presterrine en laat afkoelen. Snijd na volledige afkoeling in mooie plakken. Hak de peterselie, blender samen met de olie op 60°C. Voeg de spinazie toe en verhit de olie tot 70°C. Passeer de olie door een fijne zeef. 

Maak mooie rolletjes van komkommer, meng komkommersap met sushi-azijn en lecithine en mix tot een mooi schuim met een staafmixer. Pocheer de zwezerik in water met bouquet garni gedurende 5 minuten, verwijder het vlies, snijd stukken van 1,5 cm, haal de zwezerik door de bloem en bak krokant.  

Ingrediënten:

  • komkommerlinten
  • Borage Cress

Voor de zure pastei:

  • 600 g mager kalfsvlees
  • 400 g varkensvlees
  • 2 dl azijn
  • foelie
  • 24 g gelatine
  • 2 dl kippenfond
  • scheutje worcestersaus
  • mosterdzaad
  • 1/2 bosje peterselie
  • sap en zestes van 1 citroen
  • zout
  • peper

Voor de ingelegde komkommer:

  • 0,25 l suikerwater
  • 1 dl azijn
  • mosterdzaad
  • 3 kleine komkommers

Voor het komkommerschuim:

  • 3 komkommers
  • zout
  • peper
  • 1 dl sushi-azijn
  • lecithine

Voor de peterselie-olie:

  • 2 bosjes peterselie
  • 1 l zonnebloemolie
  • 100 g spinazie
  • snufje zeezout

Voor de zwezerik:

  • 250 g zwezerik
  • bouquet garni
  • zout
  • peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.