Rollade met rode wijnsaus

4
> 60 minuten
kalfsrollade
*
ovengebraad

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Bestrooi de rollade (indien niet gekruid) met zout en peper. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron. Braad een rollade gemaakt van achtervlees in ca. 1 tot 1½ uur (= kerntemperatur 62 - 65 °C). Een rollade gemaakt van achtervlees kan uitstekend rosé gegeten worden.

Neem de rollade uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie. Fruit de ui, tijm, laurier en de gekneusde peperkorrels in de overgebleven braadboter zonder te kleuren, voeg rode wijn toe en kook alles tot de helft in. Voeg de Spaanse saus toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Giet de saus door een zeef en breng met zout en peper op smaak. Klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de saus. Snijd de rollade met een scherp, niet gekarteld mes in plakken en serveer deze met de saus.

Lekker met aardappel-knolselderijpuree en haricots verts.

Ingrediënten

  • 1 stuk van 800 gram, achtervlees kalfsrollade
  • 1 eetlepel boter
  • 1 middelgrote ui
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel witte peperkorrels
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole)
  • 2 deciliter rode wijn
  • 100 gram boter
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.