Schnitzel met bospaddenstoelen

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
bakken

Bereidingswijze

Laat de bospaddenstoelen een aantal uren voor het diner weken in lauw water. De exacte weektijd staat beschreven op de verpakking. Was de paddenstoelen en laat ze uitlekken. Breng in een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bestrooi de schnitzels met peper en bebloem ze licht aan weerszijden. Smelt de margarine in een koekepan en bak de schnitzels kort aan beide zijden op een middelhoog vuur. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om het warm te houden. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de paddenstoelen in smalle reepjes. Fruit de sjalotten en de paddenstoelen kort in het braadvet van de schnitzels. Blus af met witte wijn.

Leg de schnitzels op een schaal en bestrooi ze met een beetje (zee-)zout, naar smaak. Leg het sjalot-paddenstoelenmengsel bij het vlees op de schaal.

Serveer de rijst apart. Lekker met spercieboontjes.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 sjalotjes
  • gemengde bospaddenstoelen (gedroogd)
  • witte wijn
  • boter
  • saffraanrijst
  • zout en versgemalen peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.