Stoofschotel met Kalfssukade

4
> 60 minuten
kalfssukade
*
smoren
Chantal Recepten

Bereidingswijze

Zet een braadpan op het vuur en laat de boter smelten (je kunt natuurlijk ook roomboter pakken, maar alles voor relaxte macro’s. Je weet toch). Mik het kalfsvlees in de pan en bak totdat het lichtbruin is. Schep uit de pan in een kom, laat het bakvet achter in de pan en mik hier de in stukken gesneden wortel, ui en de geperste knoflook in. Bak dit voor circa 5 minuten en roer ondertussen het bloem door het vlees heen.

Voeg de laurierblaadjes, de zilveruitjes (nog zonder vocht) en de mosterd toe aan de groenten. Roer even door elkaar en mik het vlees er weer bij. Blijf roeren terwijl je de vleesfond, rode wijn het zilverui-vocht er aan toevoegt. Doe de ontbijtkoek er in stukjes bij. Laat het koken, haal dan de pan van het hoge vuur af, zet op het kleinste pitje en laat voor minimaal 4 uur sudderen.

Het vlees wordt steeds zachter. Na circa 3,5 uur mik je de champignons en de grof gesneden sjalot even kort in een pan totdat het iets bruin wordt en vervolgens mik je dit erbij in de braadpan. Roer nog steeds af en toe door. Hoe meer het vlees uit elkaar valt, hoe malser het is.

Bron: Chantal Recepten

Ingrediënten:

  • 750 gr kalfssukade
  • 300 gr winterpeen
  • 225 gr ui
  • 190 gr uitgelekte zilveruitjes
  • Al het vocht uit de pot met zilveruitjes
  • 380 ml vleesfond
  • 300 ml rode wijn
  • 42 gr ontbijtkoek zero
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 20 gr mosterd
  • 20 gr bloem
  • 4 tenen knoflook
  • 20 gr halfvolle roomboter
  • 300 gr champignons
  • 100 gr sjalot

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.